Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα newsletter μας

7

ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΗΣ

Επειδή κάθε γεύμα μετράει!

[mp_row] [mp_span col="12"] Οι Τράπεζες Τροφίμων από όλη την Ευρώπη συμμαχούν με τους επαγγελματίες τροφίμων! Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μηδενική σπατάλη, ευαισθητοποιούμε και μιλάμε για τα τρόφιμα που μπορούν να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Oa60MlLQADk[/embed] Με την μεθοδολογία και την εμπειρία περισσότερων των 30 χρόνων, οι Τράπεζες Τροφίμων περιμένουμε κάθε δωρεά από...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Γαλλία δια νόμου απαγορεύει στα σουπερμάρκετ να πετάνε τρόφιμα

Η Γαλλία είναι το πρώτο κράτος στην Ευρώπη, που θέσπισε νόμο, που απαγορεύει στους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να πετούν στα σκουπίδια τρόφιμα που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης. Όπως αναφέρει ο Guardian, στη Γαλλία, θεσπίστηκε νόμος, βάσει του οποίου, όλοι οι ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ με έκταση μεγαλύτερη των 400 τ.μ., υποχρεούνται να υπογράψουν συμφωνίες με φιλανθρωπικά ιδρύματα και …
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπατάλη τροφίμων «τέλος» με 6 tips

Σπατάλη τροφίμων «τέλος» με 6 tips

www.econews.gr Κανείς δεν έχει την πρόθεση να σπαταλάει τρόφιμα, αλλά συμβαίνει συχνά: μια ο καταναλωτικός παροξυσμός στο σούπερ μάρκετ, δυό που έτυχε να γευματίσουμε έξω ενώ είχαμε φαγητό στο σπίτι, τρεις που ξεχάσαμε εκείνο το τάπερ που έφερε η μαμά την προηγούμενη βδομάδα στο βάθος του ψυγείου και η σπατάλη...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H σπατάλη τροφίμων επιβαρύνει το περιβάλλον και την οικονομία

H σπατάλη τροφίμων επιβαρύνει το περιβάλλον και την οικονομία

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η σπατάλη τροφίμων, αφού σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια ετησίως. Όπως καταγγέλλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η σπατάλη αυτή δεν επιβαρύνει...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο μέσος Ευρωπαίος πετάει το 16% του φαγητού του

Ο μέσος Ευρωπαίος πετάει το 16% του φαγητού του www.ecozen.gr Ο μέσος Ευρωπαίος καταναλωτής πετάει στα σκουπίδια 123 κιλά τροφίμων κάθε χρόνο, ποσότητα που αναλογεί στο 16% της συνολικής τροφής που φθάνει στους καταναλωτές.
Από αυτό το φαγητό, σχεδόν το 80% ή 97 κιλά είναι τροφή που θα μπορούσε ακόμη να καταναλωθεί και...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ