Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα newsletter μας

7

ΣΤΕΛΕΧΗ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Παναγής Βουρλούμης γεννήθηκε στην Αθήνα 30/4/1937.  Σπούδασε στο London School of Economics και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Διεθνούς Τραπέζης.  Την περίοδο 1966-1973 εργάστηκε στον Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό (International Finance Corporation) στην Washington D.C., απ’ όπου έφυγε με τον βαθμό του επικεφαλής του Τμήματος Νοτιοανατολικής Ασίας.

Από το 1974 έως το 1977 εργάστηκε στην Ινδονησία επικεφαλής Τράπεζας Επενδύσεων και επέστρεψε στην Ελλάδα ως αντιπρόσωπος της Αμερικανικής Τράπεζας Manufacturers Hanover Trust.  Το 1979 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Εμπορικής Τραπέζης όπου παρέμεινε ως το 1981.

Κατόπιν εργάστηκε σαν ανεξάρτητος Σύμβουλος Επιχειρήσεων και το 1988 ίδρυσε μαζί με την Τράπεζα Alpha την Alpha Finance όπου παρέμεινε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ως το 2000.  Ταυτοχρόνως ήταν Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας Alpha και Οργανωτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Banca Bucuresti, πρώτης ιδιωτικής τράπεζας στη Ρουμανία, που μετονομάστηκε σε Alpha Bank Romania.

Από το 2000 ως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Frigoglass και της Aegean Baltic Bank.  Τον Απρίλιο του 2004 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΤΕ και την Προεδρία της Cosmote και Romtelecom, όπου παρέμεινε μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.

Έχει διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων οργανισμών, καθώς και της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών και της Τράπεζας Τροφίμων.

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Το Ασφαλιστικό με Απλά Λόγια» (2002) και πολλά άρθρα σε οικονομικές κα πολιτικές εφημερίδες και περιοδικά.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντιπρόεδρος
Βαγγέλης Καλούσης
Πρόεδρος ΣΕΒΤ
Γραμματέας
Ηλίας Μωυσής
Γενικός Διευθυντής ΠΑΝΕΛΚΟ ΑΕ

Ταμίας
Ζωή Θανοπούλου
Οικονομολόγος Γεράσιμος Βασιλόπουλος ΑΕ

Μέλη
Αθηνά Βασιλοπούλου

Σύζυγος ιδρυτή Γεράσιμου Βασιλόπουλου
Μαρία Αναγνωστοπούλου (ισόβιο μέλος)
Μέλος ΔΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΞΕΝΙΑ ΑΕ, κόρη ιδρυτή Γεράσιμου Βασιλόπουλου
Ξένια Παπασταύρου

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό του Ιδρύματος Τράπεζα Τροφίμων και το Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελείται από διαφορετικές  ειδικότητες ανθρώπων ώστε ο συνδυασμός τους να διευκολύνει όχι μόνο τις βασικές αλλά και τις  περισσότερο πολύπλευρες ανάγκες του Ιδρύματος.

Aριστομένης Διονυσόπουλος  
Γενικός Διευθυντής
Στρατηγός εν αποστρατεία
Νέντας Δημήτρης
Γενική Γραμματεία
Πουλάκης Γιάννης
Προϊστάμενος Λογιστηρίου